Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Cristiank Frisk: Jurnalismul sportiv, ca instrument de promovare a identității naționale

© Sputnik / Miroslav RotariSputnik FanZone 07_07_2018
Sputnik FanZone 07_07_2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul comentator sportiv român Cristiank Frisk este de părere că jurnalismul sportiv ar putea contribui substanțial la promovarea spiritului moldovenesc și al valorilor naționale. Republica Moldova trebui să revină la normalitate, iar tot ceea ce ține de sport să fie tratat cu maximă seriozitate de stat.
Cristiank Frisk: "Jurnalismul sportiv trebuie să fie un promotor al identității naționale"

În cadrul emisiunii Sport la Radio Sputnik, difuzată luni, la ora 19:00, Cristian Frisk și Eduard Maciac au discutat despre jurnalismul sportiv din Republica Moldova.

Ei au atenționat asupra calității presei, dar și asupra efectelor pe care le are presa online, tv și radio.

”Internetul este o adevărată provocare a vremurilor noastre. Publicul are acces rapid la informație si vrea mai mult decât un simplu rezultat. Jurnalistul trebuie sa fie un fin cunăscător al fenomenului sportiv. Analiza trebuie sa fie una comprehensivă, iar pentru asta trebuie să ții pulsul evenimentelor. În caz contrar devii neinteresant”, a declarat jurnalistul.

Comentatorul sportiv a menționat despre importanța jurnalismului sportiv într-o societatea modernă care obligatoriu devine o sursa de promovarea a vectorului identitar.

”Sportul nu este doar o industrie, dar și o platformă uriașă pentru multe țări de a se face cunoscute și auzite în întreaga lume. Ține de imaginea unui stat, care direct sau indirect, aduce și beneficii finaciare”, a punctat Cristian Frisk.

Fluxul de știri
0