Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Uimitor: În Finlanda a fost lansată o bere dedicată summitului Putin-Trump - Foto

© REUTERS / Lehtikuva / Aku HayrynenПиво, посвященное встрече Путина и Трампа
Пиво, посвященное встрече Путина и Трампа - Sputnik Moldova
Abonare
În scurt timp produsul ”special edition” cu imaginea celor doi și un slogan haios pe etichetă a devenit foarte popular printre consumatori.

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. O compania finlandeză RPS Brewing a anunțat producerea unei noi mărci de bere brună, cu prilejul întâlnirii președinților Rusia și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, care urmează să aibă loc la Helsinki pe 16 iulie, a devenit extrem de populară printre consumatori.

Anterior, presa a scris că au fost produse 10 mii de sticlei, care poartă și o etichetă specială, dedicată summitului din 16 iulie, cu imaginea celor doi lideri și inscripția: "S-o rezolvăm ca niște adulți" ("Let's settle this like adults").

Bere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a decis: Producătorii de bere din Moldova vor fi obligați să facă asta

Băutura a fost pusă în vânzare în cele mai importante rețele de supermarkete, dar și în magazine mici din toată țara. Potrivit site-ului companiei producătoare, berea poate fi găsită în Helsinki, Espoo, Mikkeli, Oulu, Joensuu și alte orașe.

"Există o cerere foarte mare la această bere. Magazinul nostru a dat comandă la o partidă de probă, care a fost livrată marți și a fost vândută în decursul unei zile. Acum vom solicita o cantitate de două ori mai mare", a declarat corespondentului RIA Novosti angajatul magazinului K-market din cartierul Ruoholahti, Marcus Allan.

Băutura poate fi găsită și în magazine mici, specializate în vânzare de bere.

Alcool - Sputnik Moldova
OMS: legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea a 7 tipuri de cancer

„E un produs foarte popular și actual. Oamenii îl cumpără în calitate de suvenir sau pentru a-l oferi în dar prietenilor. Am povestit despre noua marcă pe pagina noastră de Facebook, iar postarea a fost redistribuită de peste 750 de ori, luând în considerare că avem doar o mie de abonați. Cred că e un mare succes", a povestit proprietarul barului Marival II, Valteri Routainen, care lucrează pe un vas turistic.

Prețul unei sticle este de 3,49 euro, iar recipientul gol, care poate fi returnat — 10 eurocenți.

Același producător a lansat în ajunul summitului o marcă de cafea și tricouri cu imaginile lui Trump și Putin.

Fluxul de știri
0