Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Beneficiile miraculoase ale dansului. Adevăruri necunoscute

© Sputnik / OsmatescoMaria Grosu
Maria Grosu - Sputnik Moldova
Abonare
Maria Grosu conducătoarea ansamblului "Floarea Soarelui", este de părere că dansul are un impact pozitiv asupra dezvoltării copiilor, atât din punct de vedere psihologic cât și fizic.Tot mai mullți părinți se adresează către pedagogi pentru a-i incadra în ansamblu nu pentru performanță ci pentru mișcare.
Beneficiile miraculoase ale dansului. Adevăruri necunoscute !

Numărul copiilor dar și persoanelor mature care suferă de probleme cardiace sau alte boli cauzate de lipsa de efort fizic este în creștere iar dansurile pot fi o adevărată salvare pentru toți.

"Am avut foarte mulți copii cu vârsta de la cinci ani cu viciu cardiac. Părinții se adresau pentru a-i înscrie la ore de dans. Nu-și doreau ca ei să facă performanță ci mă rugau doar să aiba o ocupație fizică pentru plăcerea lor. După mai mulți ani de pregătire mulți dintre ei au ajuns la un nivel de pregătire fizică foarte bună iar unii dintre ei s-au vindecat miraculos", a declarat antrenoarea.

Deasemenea Maria Grosu susține că interesul față de dans este în creștere, indiferent de stil sălile sunt pline iar baletul revină în vogă. "Nu-mi explic de ce anume baletul revine în centrul atenției dar este o constatare. Tot mai mulți părinți își dau copii la balet" a coinchis conduc[torul ansabmului Floarea Soarelui.

Pedagogul a mai menționat în interviul acordat în exclusivitate pentru Sputnik Matinal că dansul este o probă scumpă care presupune nu doar cheltuieli pentru orele profesorilor dar și costumație, deplasări la concursuri și participări la concerte. Costurile lunare depășesc suma de 500 lei minim iar costumația ajunge și la câteva mii lei.

Mai multe detalii află în interviu.

 

Fluxul de știri
0