Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarația unui profesor de canto despre copii din Moldova: Talentul trebuie descoperit

© Sputnik / Miroslav RotariRodica Roșioru
Rodica Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii mici trebuie ghidați să participe în diverse activități artistice sau sportive. Fără posibilitatea de a fi exersat în practică, talentul rămâne doar la nivel de potențial nedescoperit.
Rodica Roșioru, despre tinerele talente din Republica Moldova

Fiecare copil este special în felul său, deoarece prin muncă și perseverență se pot realiza lucruri frumoase în diverse domenii. De această părere este interpreta și profesoara de canto Rodica Roșioru, care a vorbit despre cultivarea dragostei față de muzică în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

"Lecțiile de canto le predau cu multă dragoste, răbdare și dorința de creație. Este un lucru responsabil și dificil, dar consider că această profesie este menirea mea. La moment, în studioul meu pregătesc în jur de 20 de elevi pentru concursurile internaționale. Din păcate, în Republica Moldova nu s-a ajuns la nivelul când tinerele talente sunt finanțați de sponsori pentru aceste concursuri. Astfel, părinții trebuie să investească multe mijloace financiare, iar unii din ei nu au această posibilitate", a povestit profesoara de canto.

Rodica Roșioru spune că se mândrește cu discipolii pe care îi pregătește pentru diverse concursuri. Cea mai mică elevă din școala în care predă artista are patru ani și jumătate. Copila a reușit să câștige multe premii internaționale și deja este invitată să participe la televiziunile din străinătate.

Mai multe detalii despre activitatea Rodicăi Roșioru aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0