Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Domeniul în care femeile nu se pot afirma. Despre ce este vorba

© SputnikValeria Șeican
Valeria Șeican - Sputnik Moldova
Abonare
Opinie: Lipsa bunătății amenință omenirea, dar nu rivalitatea dintre bărbat și femeie,
Domeniul în care femeile nu se pot afirma. Despre ce este vorba

”O femeie se poate afirma în orice domeniu, cu excepția serviciilor secrete. Singurul secret pe care îl poate păstra este vârsta ei”. Afirmația a fost făcută acum trei secole, de către filozoful francez Voltaire. Doctorul în studiul artelor Valeria Șeican l-a parafrazat pe scriitor în cadrul emisiunii "Sputnik matinal", în contextul discuției despre rivalitatea dintre bărbați și femei.

"Cel mai mare risc pentru omenire nu este rivalitatea dintre bărbat și femeie, dar lipsa bunătății și iubirii. Acestea sunt două calități care fac lumea mai bună. Bărbatul și femeia trebuie să depună eforturi pentru binele comun", a menționat Valeria Șeican.

În opinia Valeriei Șeican, concurența dintre femei și bărbați este firească. Rivalitatea motivează persoanele, indiferent de gen, să evolueze.

"Rivalitatea este un bun procedeu pentru a verifica dacă suntem capabili să realizăm ceva. Reprezintă o oportunitate de a progresa, de a ne schimba percepțiile. Lipsa concurenței anchilozează omul", a remarcat Valeria Șeican.

Care sunt cauzele competiției dintre femei și bărbați și cât de rațională este această ”bătălie a sexelor”, aflați din interviul audio atașat.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0