Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trece sau nu Moldova la ora de iarnă? Decizia ar putea fi luată în curând

© Sputnik / Rodion ProcaЧасы
Часы - Sputnik Moldova
Abonare
Europenii ar putea lăsa timpul "să curgă în mod firesc". Dacă o vor face, aflăm spre sfârşitul acestei veri.

CHIŞINĂU, 13 iul — Sputnik. Locutorii din ţările Uniunii Europene vor putea vota în următoarea perioadă pentru sau împotriva trecerii la ora de vară şi de iarnă.

Un sondaj în acest sens a fost lansat pe 5 iulie. Europenii vor avea posibilitatea să voteze pro sau contra mutării acelor ceasornicelor până la data de 16 august.

Ulterior, rezultatele sondajului vor fi analizate de Comisia Europeană. Dacă aceasta va ajunge la concluzia că dezavantajele legate de trecerea la ora de vară şi de iarnă sunt substanţiale, în Parlamentul European îi va fi îndreptată o directivă privind mutarea acelor ceasornicelor.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Societate
Anunț bombă de la Pavel Filip: Probabil facem asta pentru ultima dată

Parlamentul European a votat anterior împotriva trecerii la ora de vară şi de iarnă.

Trecerea la ora de vară şi de iarnă are loc în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi acest lucru este făcut concomitent de către toate statele membre ale Uniunii Europene. Această decizie a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Republica Moldova a preluat această practică în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial.

Fluxul de știri
0