Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Top 10 secrete neplăcute pe care restaurantele fast-food ar vrea să nu le afli

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Restaurantele de tip fast-food s-au înmulţit în ultimii ani, fiind preferate de oamenii tot mai stresaţi şi grăbiţi ai epocii noastre. Totuşi, dacă vrei să mănânci repede şi ieftin, trebuie să ştii că există diverse trucuri folosite de acestea pentru a te păcăli în ceea ce ține de calitatea mâncării sau pentru a te face să cumperi mai mult

CHIȘINĂU, 13 iulie — Sputnik. Dacă eşti grăbit şi alegi să mănânci repede şi ieftin la un restaurant de tip fast-food, trebuie să ţii cont de următoarele trucuri la care apelează acestea pentru a te ademeni, potrivit incredibilia.ro:

1. Deşi mâncărurile de tip fast-food par foarte variate, în realitate, toate au acelaşi gust. Acest tip de restaurante se bazează pe studii despre gusturile preferate de majoritatea oamenilor, pentru a putea vinde cât mai mult, iar felurile de mâncare au gusturi foarte asemănătoare.

2. Chiftelele sunt preparate în doar 30 de secunde, deoarece este folosită carne de burger prefiartă și congelată.

3. Mâncarea de la restaurantele fast-food este preparată în aşa fel încât să fie mâncată repede, să nu fie nevoie a o mesteca mult. Astfel, consumatorii sunt determinaţi să cumpere mai mult, fiindcă pot avea senzaţia că nu s-au săturat.

4. Pentru a stimula apetitul şi a atrage consumatorii, restaurantele folosesc cel mai des două culori care sar uşor în ochi: roşul şi galbenul. Trucul se bazează pe „teoria ketchup-ului și a muștarului", trezind dorinţa inconştientă de a intra pentru a face consumaţie.

5. Salatele de la acest tip de restaurante nu sunt cea mai sănătoasă alegere, aşa cum aţi fi tentaţi să credeţi. Deseori, salatele de aici conțin mai multe calorii decât mâncărurile clasice, iar uneori frunzele sunt tratate cu propilen glicol, un aditiv extras din petrol, folosit pentru a da salatei un aspect proaspăt.

6. Cafeaua pe care o bei la restaurantele de tip fast-food poate fi contaminată cu stiren — compus chimic eliberat din paharul de polistiren în care este deseori servită cafeaua. Acest compus afectează sistemul nervos și poate provoca depresii și tulburări de concentrare.

7. Omleta din felurile de mâncare fast-food conţine un „amestec de ouă Premium", în care se găsesc aditivi precum glicerină, dimetilpolisiloxan și aditivul alimentar E552 — silicat de calciu. Din acest motiv, mai bine o evitaţi.

8. Mâncărurile de tip fast-food sunt făcute pentru a fi mâncate imediat, astfel, dacă le luaţi la pachet, acestea îşi pierd savoarea în câteva minute.

9. Dungile de grătar de pe chiftele nu ar trebui să vă inducă în eroare. Aceste urme sunt create în fabrică, pentru a le da un aspect mai atrăgător. De asemenea, se folosesc şi arome cu gust de fum pentru a crea impresia că turtele tocmai au fost luate de pe grătar.

10. Angajații acestor restaurante recomandă mereu clienţilor să-şi completeze meniul cu încă ceva. Astfel, consumatorii ajung, de cele mai multe ori, să comande mai mult decât intenționau. În acelaşi scop, angajaţii evită formulările negative atunci când pun întrebarea: de exemplu, ei întreabă „Doriți și cartofi la burger?" în loc de „Nu doriți și cartofi la burger?"

Fluxul de știri
0