Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon vrea să se întâlnească cu Kozak: Ce a spus șeful statului despre demnitarul rus

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a apreciat calitățile profesionale ale lui Dmitri Kozak, desemnat recent în calitate de reprezentant special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu Moldova.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să aibă în cel mai scurt timp o întrevedere oficială cu Dmitri Kozak, care a fost numit pe 11 iulie în funcția de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu Republica Moldova.

”Domnul Dmitri Kozak este un profesionist demn și un partener de dialog, care cunoaște foarte bine specificul Republicii Moldova. Sper, în scurt timp, să am o întrevedere de lucru cu dumnealui și să lansăm un dialog pe marginea mai multor probleme ce s-au acumulat pe agenda bilaterală și regională”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Decretul de numire a fost semnat pe data de 11 iulie de președintele rus Vladimir Putin. Totodată, prin acest document este recunoscută nulitatea decretului din 21 martie și 2 august 2012 privind numirea "reprezentantului special al președintelui Federației Ruse pentru Transnistria".

Între Moscova și București: Iată ce a declarat ministrul moldovean de Externe>>>

"A-i încredința vicepremierului Federației Ruse, Dmitri Kozak, funcția de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Guvernul Republicii Moldova", scrie în decretului semnat de Vladimir Putin.

Anterior, funcția de reprezentant special al președintelui rus pentru Transnistria a fost ocupat de actualul șef al Roskosmos, Dmitrii Rogozin. El a fost numit în anul 2012, când președinte al Federației Ruse era Dmitri Medvedev.

Fluxul de știri
0