Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum reușesc inspectorii fiscali să agonisească averi de milioane – ne povestesc procurorii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A devenit cunoscut ce trebuie să facă un inspector fiscal să agonisească o avere care să-i ajungă nu doar lui până la sfârșitul vieții, dar și copiilor copiilor lui. Ne spun chiar procurorii.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Procuratura Anticorupție a dat detalii privind anunță despre operațiunea desfășurată în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în dimineața zilei de astăzi, într-o cauză penală cu două capete de acuzare — corupere pasivă și corupere activă, în care sunt vizați angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat și agenți economici.

Ofițer PCCOCS - Sputnik Moldova
Societate
SIS și procurorii au descins la fisc: Iată cine sunt percheziționați

Potrivit unui comunicat de presă făcut public de Procuratura Anticorupție, în lunile februarie-martie 2017, angajați ai IFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180 000 de lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa IFS de către aceștia privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.

Angajații IFS au pretins și primit de la un alt agent economic, în februarie-mai 2018, mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70 000 de lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare. În același timp, autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, acesta riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menționăm că, în cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii Anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

Presa a scris că cel care a fost reținut este Eugeniu Zubco, inspectorul principal al Direcției Control Fiscal.

Fluxul de știri
0