Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova împrumută încă 12 milioane de euro: Vezi pentru ce vor fi cheltuiți banii - Video

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip și Rosa María Sánchez-Yebra Alonso
Pavel Filip și Rosa María Sánchez-Yebra Alonso - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a semnat joi un acord de împrumut, oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 12 milioane de euro - iată pentru ce vor fi cheltuiți acești bani.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Guvernul de la Chișinău a contractat un nou împrumut în valoare de 12 milioane de euro. De această dată împrumutul este acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Documentul a fost semnat în cadrul unui briefing de presă susținut de premierul Pavel Filip și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.

Banii sunt oferiți pentru procurarea a 180 de ambulanțe noi pentru Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească. În total, sistemul de sănătate are nevoie de 450 de ambulanțe, 70 au fost cumpărate anul trecut, iar anul acesta vor fi procurate încă aproximativ 180.

„Aceste 12 milioane de euro înseamnă vindecarea sistemului de sănătate, servicii de calitate pentru cetățeni, dar și o recunoaștere și susținere în demersul nostru de însănătoșire a Republicii Moldova", a menționat premierul.

La rândul său, viceguvernatorul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei Rosa María Sánchez-Yebra Alonso a felicitat Guvernul pentru eforturile depuse în implementarea agendei de reforme, exprimând deschiderea Băncii Consiliului Europei de a sprijini și pe viitor țara noastră în realizarea unor noi proiecte, cu impact major pentru cetățeni.

Anterior, Republica Moldova a împrumutat 30 de milioane de dolari, bani oferiți de Banca Mondială pentru Operațiunea privind politicile de dezvoltare în domeniul guvernanței economice pentru Moldova.

Fluxul de știri
0