Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Moldova a devansat România la importul de cartofi. Iată de unde sunt aduși

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaТорговля на рынке
Торговля на рынке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Republica Moldova ocupă primul loc în topul importatorilor de cartofi din Polonia, devansând România. Din cele 7,5 mii tone exportate de Polonia, Moldovei îi revin 4,5 mii tone.

CHIȘINĂU, 12 iulie — Sputnik. Republica Moldova a devansat România în topul celor mai mari importatori de cartofi din Polonia, anunță portalul Fresh-Market, cu referire la Direcția Generală de Statistică din Polonia (GUS). În același timp, țara și-a diminuat volumul de cartofi exportați în primul semestru al anului 2018.

Dacă în primul semestru al anului trecut cel mai important importator de cartofi polonezi a fost România, acum primul loc este ocupat de Republica Moldova, care și-a sporit importul acestei producții cu 67 la sută — până la 4,5 mii de tone. La rândul său, Ungaria și-a majorat importul de cartofi din Polonia până la 1,4 mii de tone.

Potrivit datelor statistice, în acest an Polonia a exportat doar 7,5 mii de tone, în valoare de 1,2 milioane dolari, ceea ce e cu 26,5 la sută mai puțin, în expresie cantitativă, și cu 41 la sută în expresie monetară.

România și-a diminuat volumul de cartofi importați din Polonia până la 1,2 mii tone, ceea ce este de trei ori mai puțin decât în primul semestru al anului 2017. Cel mai stabil cumpărător a rămas Marea Britanie, care importă 0,7 mii de tone de cartofi.

Fluxul de știri
0