Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Drumul Crucii în jurul Capitalei: Anunțul făcut de Mitropolia Moldovei

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaКрестный ход
Крестный ход - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei organizează un drum al Crucii în jurul Capitalei, cu prilejul prăznuirii Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. În perioada 13-14 iulie va fi organizat tradiționalul Drum al Crucii și Pocăinței, în jurul Capitalei. Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, procesiunea este organizată pentru al 15-lea an consecutiv, cu prilejul cinstirii Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, informează Mitropolia Moldovei.

”Perioada în care trăim e unică în istorie. Atacurile asupra sufletelor sunt mai feroce ca niciodată — deosebit de iscusite și de obraznice, iar uneori chiar mortale. Cu voință duhovnicească și nădejde întru Domnul, credincioșii capitalei vor participa și în acest an la Drumul Crucii şi al Pocăinţei, o procesiune bineplăcută lui Dumnezeu, în care au posibilitatea să se roage Mântuitorului Hristos, Preacuratei Maicii Sale și vrednicilor Săi Sfinți, pentru a ne păzi orașul și țara noastră de toate relele și ispitele, dăruindu-ne cu nespusa Lui milă și nebiruitul ajutor”, este scris în mesajul transmis de Mitropolie.

Штефан чел Маре Stefan cel Mare - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iulie

Creștinii participă la Drumul Crucii (Via Dolorosa) amintindu-și de calea parcursă de Mântuitorul Hristos spre Golgota, urmat de triumful Învierii Sale.

În mesaj este subliniat faptul că țara noastră ”este și va fi o țară profund Ortodoxă, care prin credința locuitorilor săi va reuși să izbândească în această vâltoare a vremurilor”, iar prin astfel de acțiuni este ținută aprinsă ”făclia spiritualității noastre tradiționale și se continuă nevoințele străbunilor noștri, care au știut să pună ruga curată înaintea tuturor faptelor lor și să mulțumească Atotțiitorului pentru fiecare izbândă”.

Drumul Crucii va avea următorul program

Vineri, 13 iulie 2018

ora 7.00   - Slujba Acatistului în curtea bisericii de lemn „Acoperământul Maicii Domnului" de la „Porțile Orașului" din sectorul Botanica;
ora 10.00 — Pornirea procesiunii de la biserica de lemn din sectorul Botanica;
ora 12.00 — Biserica „Nașterea Maicii Domnului" din sectorul Ciocana;
ora 15.00 — Biserica „Sfântul Lazăr", de la Cimitirul Doina;
ora 17.30 — Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul", din sectorul Petricani;
ora 19.30 — Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul", șoseaua Balcani.

Sâmbătă, 14 iulie 2018

ora 22.00 — Slujba Vecerniei și a Utreniei la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae", din or. Durlești;
ora 2.00 — Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Cuv. Parascheva", de pe str. Grenoble, din sectorul Botanica;
ora 9.30 — Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului", din sectorul Centru.

Fluxul de știri
0