Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Previziuni îmbucurătoare. Moldova înregistrează progrese în domeniul TIC

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Tarlev
Vitalie Tarlev - Sputnik Moldova
Abonare
Sectorul Tehnologiilor Informaționale din Republica Moldova a cunoscut o creștere constantă în ultimii opt ani. Astfel, în acest domeniu sunt înregistrate progrese semnificative care poziționează Moldova în categoria ţărilor cu un nivel mediu de dezvoltare a sectorului TIC.
Previziuni îmbucurătoare. Moldova înregistrează progrese în domeniul TIC

Republica Moldova este o țară competitivă și are potențial de creștere în Sectorul Tehnologiilor Informaționale. Afirmația aparține secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Vitalie Tarlev și a fost făcută în cadrul emisiunii "Logica Puterii" realizată de Tatiana Cebotari.

"În data de 29 martie 2018, Guvernul a aprobat completări și modificări în Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, având drept scop motivarea antreprenoriatului inovativ și dezvoltarea capitalului uman. Mai nou, săptămâna trecută Parlamentul a aprobat proiectul care prevede extinderea listei activităților care vor putea fi desfășurate în cadrul parcurilor IT, inclusiv pentru cele de cercetare și inovare care sunt bazate pe tehnologia informației, precum și de instruire în domeniu", a relatat Secretarul de Stat.

Tototdată, Vitalie Tarlev susține că IT-ul este un domeniu dinamic și necesită o schimbare permanentă.

"Universitățile locale nu reușesc întotdeauna să pregătească profesioniști pe diverse domenii, respectiv angajatorul poate apela la transferul tehnologic. Acest lucru înseamnă că angajatorul poate contracta o persoană din străinătate. Anume acest set de activități care targhetează educația și inovația în diferite domenii a condus la creșterea industriei înalt tehnologizate. Am obținut aceste rezultate datorită politicilor aplicate insistent pe parcursul multor ani", a spus Vitalie Tarlev.

Mai multe detalii la acest subiect găsiți în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0