Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe specialități, în colegiile din țară: Anunțul făcut de ministrul Educației

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaСтуденты философского факультета
Студенты философского факультета - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetărilor a anunțat că au fost aprobate câteva sute de locuri cu finanțare bugetară la specialitățile cu profil pedagogic în cadrul colegiilor din țară.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. În acest an, Ministerul Educației a reintrodus învățământul pedagogic la nivel de colegii. Autoritățile au aprobat 305 locuri finanțate de la bugetul de stat. Anunțul a fost făcut de ministrul Monica Babuc în cadrul unei ședințe de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic, care a avut loc luni în incinta Guvernului.

Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Bacalaureat 2018: Au fost anunțate rezultatele examenelor din prima sesiune

Totodată, Babuc a anunțat că în scurt timp urmează a fi lansat un program experimental de formare și certificare a educatorilor din grădinițe prin sistem dual.

De asemenea, Ministrul Educației a amintit de angajamentul asumat de a moderniza și a face mai atractiv învățământul profesional tehnic, atât pentru tinerii care vor să îmbrățișeze o viitoare meserie/profesie, cât și pentru sectorul privat al economiei.

Fluxul de știri
0