Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salarii mai mari pentru primari: Iată cu cât vor fi majorate și de când

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații administrațiilor publice locale ar putea să primească salarii mai mari cu până la 50 la sută până la sfârșitul acestei veri.

CHIȘINĂU, 10 iulie — Sputnik. Angajații administrației publice locale ar putea avea salarii mai mari cu până la 50 la sută. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari, după şedinţa de lucru a Partidului Democrat din Moldova. 

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Salarii mari în Moldova. Unde șoferii primesc peste 1000 de euro pe lună

"La ședința săptămânală au fost prezentate soluțiile identificate pentru majorarea salariilor primarilor și a personalului tehnic, dar și a angajaților sferei sociale din localitățile rurale și orașe. S-a decis să facem încă un pas, să se ajungă la o majorare de până la 50 la sută a acestor categorii de angajaţi", a declarat Vladimir Cebotari în cadrul briefingului săptămânal la Partidului Democrat.

Vladimir Cebotari a mai declarat că Partidul Democrat va susține în Parlament soluțiile prezentate de colegi, până la finalul acestei sesiuni, pentru a urgenta procedurile, astfel încât majorările respective să devină efective cât mai rapid.

Vicepreședintele Partidului Democrat a mai declarat că această creştere salarială urmează să fie efectuată chiar din acest an, probabil din luna august.

"În acest an mijloacele vor fi alocate din bugetul de stat, pentru anul viitor aceste plăţi suplimentare vor fi generate din alte soluţii tehnice pe care deja la implementează inclusiv Agenţia Servicii Publice", a precizat Vladimir Cebotari.

Fluxul de știri
0