Tânăr regizor rus, premiul pentru cel mai bun lungmetraj la festivalul de film de la Buzău

Abonare
Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film BUZZ CEE s-a desfăşurat la Buzău, în perioada 2-8 iulie. BUZZ CEE 2018 este un proiect finanţat de Primăria municipiului Buzău şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

BUCUREŞTI, 10 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Directorul Festivalului, Mihaela Constantinescu, a precizat că acesta a fost anul Rusiei, pentru că patru din cele cinci premii au fost câştigate de regizori ruşi, „ o ţară în care se investeşte în ultima vreme".

Trofeul Long Buzz pentru cel mai bun film de lungmetraj a revenit producţiei „Pădurea (The Forest)", în regia tânărului regizor Roman Zhigalov, exponent al noului val.

Акция Тотальный диктант в Минске - Sputnik Moldova
Asta da! O elevă din România, câștigătoarea olimpiadei la limba rusă

La actuala ediţie au fost înscrise în competiţie peste 2000 de filme din 25 de ţări din Europa Centrală şi de Sud Est, dintre care au fost selectate 60, în cele 7 zile de proiecţii înregistrându-se un număr de aproape 7000 de spectatori, precizează agerpres.ro

La categoria documentar de lungmetraj, Trofeul Real Buzz a fost câştigat de filmul "Voiaj la clasa a 3-a", în regia lui Rodion Ismailov. "Piciorul (The Leg)", în regia lui Anton Sukharev, a luat Trofeul Short Buzz, pentru cel mai bun scurtmetraj, iar filmul "Marele Premiu (Superprize)", regizat de Konstantin Chelidze, a câştigat premiul la categoria cel mai bun scurtmetraj studenţesc.

Premiul Doc Buzz, acordat celui mai bun documentar de scurtmetraj, a fost obţinut de "Afganistanbul", regizat de Ulaş Tosun.

Juriul a fost format din Domnica Cîrciumaru, director de casting, George Kalomenopoulos, producător (Grecia) şi regizorul Daniel Sandu.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de film BUZZ CEE s-a desfăşurat la Buzău în perioada 2-8 iulie. BUZZ CEE 2018 este un proiect finanţat de Primăria municipiului Buzău şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

Fluxul de știri
0