Operațiunea de salvare a copiilor blocați în peștera Tham Luang, la final: Detalii

© REUTERS / Soe Zeya TunOperațiunea de salvare a jucătorilor unei echipe de fotbal din Thailanda
Operațiunea de salvare a jucătorilor unei echipe de fotbal din Thailanda - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii din Thailanda au anunțat că antrenorul echipei de fotbal și cei 12 juniori au ieșit din peștera în care au rămas blocați din 23 iunie.

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Doisprezece adolescenți și antrenorul lor au ieșit cu bine din peștera Tham Luang din Tailanda, informează postul de televiziune Spring News, citat de RIA Novosti.

”Cel de-al doisprezecelea băiat din echipa numită ”Mistreții de pădure” și antrenorul lor au ieșit din peșteră și se află în drum spre spital”, informează postul de televiziune.

Aceștia au ieșit la ora 17:43, ora locală (13:43 Ora Moldovei), mai precizează sursa.

​Pe parcursul a două zile, salvatorii au ajutat opt adolescenți să iasă din labirintul subteran. Toți cei care au avut de suferit au fost transportați la spitalul din orașul Chiang Rai, unde urmează să primească îngrijiri medicale în următoarele zile.

Doisprezece fotbaliști ai unei echipe de juniori și antrenorul lor au fost blocați în subteran pe 23 iunie, când o ploaie torențială a inundat labirintul de grote făcând imposibilă calea întoarsă.

Operațiunea de căutare a început rapid, însă membrii grupului au fost reperați doar în ziua a zecea. Timp cât ei erau aprovizionați cu alimente, surse de lumină și oxigen, se elabora planul de evacuare. Procedura a fost amânată după ce și-a pierdut viața unul dintre scafandrii militari.

Anterior a devenit cunoscut faptul că președintele Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, și-a exprimat speranța că salvarea tuturor copiilor va avea loc cât de curând, astfel ca ei să poată fi oaspeți ai finalei Mondialului din Rusia.

Fluxul de știri
0