Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Beneficiile dansului pentru sănătatea fizică și mintală

© Sputnik / OsmatescoMaria Grosu
Maria Grosu - Sputnik Moldova
Abonare
Dansul are o serie de beneficii care se răsfrâng atât asupra corpului, cât și asupra minții. O parte din efectele pozitive ale mișcărilor corpului sunt: îmbunătățirea flexibilității corporale, antrenarea rezistenței fizice, combaterea stresului, prevenirea depresiei și menținerea echilibrului corporal.
Beneficiile dansului pentru sănătatea fizică și mintală

Dansul este benefic atât pentru sănătatea copiilor, cât și pentru cea a maturilor. Afirmația aparține conducătorului ansamblului de dans "Floarea Soarelui", Maria Grosu, și a fost făcută în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

Maria Grosu a vorbit despre beneficiile dansului și practicarea acestuia în Republica Moldova.

"Această ocupație are un șir de beneficii pentru organismul uman: îmbunătățește sistemul cardiovascular, crește tonusul muscular, flexibilitatea și mobilitatea corpului. Totodată, dansul oferă o evadare plăcută din rutina de zi cu zi, o șansă de relaxare și de concentrare. Mai mult ca atât, nu doar copiii sunt amatorii dansului, dar și maturii merg la cursuri de salsa și balet", a povestit conducătoarea ansamblului "Floarea Soarelui".

Maria Grosu relatează că părinții a căror copii participă la diverse concursuri naționale și internaționale trebuie să investească multe resurse financiare pentru pregătirea odraslelor. În același timp, concursurile motivează și dezvoltă spiritul de echipă al copiilor. Totodată, cei care depun mult efort și se pregătesc intens de concursuri suferă traume fizice și psihologice deoarece petrec ore în șir în sala de repetiții.

Mai multe detalii găsiți în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0