Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Operațiune de salvare la peștera Tham Luang: Câți copii mai rămân în subterană

© AP Photo / Uncredited / Tham Luang Rescue Operation CenterTham Luang Rescue Operation Center
Tham Luang Rescue Operation Center - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiunea începută în ajun a fost reluată în dimineața zilei de luni, după ce s-a produs înlocuirea baloanelor cu aer comprimat utilizate în prima fază.

CHIȘINĂU, 9 iul — Sputnik. Labirintul de grote cu lungimea de 5 kilometri, în care inundația a blocat 12 copii thailandezi și însoțitorul lor adult, a fost parțial secat, dar o cincime din distanța până la gura peșterii mai trebuie parcursă în echipament pentru înot subacvatic.

Duminică, conform datelor precizate, au fost scoși la suprafață patru copii. Spre amiaza zilei de azi, site-ul publicației Khao Sod a comunicat despre salvarea celui de-al cincilea.

© Photo : Captură ecranSalvarea copiilor, Thailanda
Salvarea copiilor, Thailanda - Sputnik Moldova
Salvarea copiilor, Thailanda

Apoi, rând pe rând, au apărut, însoțiți de salvatori, al șaselea, al șaptelea și al optulea băiat din grupul denumit, ca și echipa de fotbal din care fac parte, ”Mistreții de pădure”.

​Anterior a devenit cunoscut faptul că președintele Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, și-a exprimat speranța că salvarea tuturor copiilor va avea loc cât de curând, astfel ca ei să poată fi oaspeți ai finalei Mondialului din Rusia.

Fluxul de știri
0