Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Severin, dezamăgit de decizia Parlamentului European

© Photo : Facebook / Adrian SeverinAdrian Severin
Adrian Severin - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul deputat în Parlamentul European, Adrian Severin, s-a arătat dezamăgit de rezoluţia votată în Parlamentul European cu privire la suspendarea asistenţei macrofinanciare pentru Moldova.
Severin, dezamăgit de decizia Parlamentului European

Politicianul afirmă că singurele victorii adevărate pe care un popor le poate obține sunt cele obținute prin el însuși și nu prin sancțiuni date de alții din afară.

"Nu cred sub nici o formă că poporul Republicii Moldova a obținut o victorie prin decizia luată de Parlamentul European. Desigur anularea unor alegeri reprezintă întotdeauna un motiv de îngrijorare pentru toată lumea. Însă problema aceasta este a poporului moldav, suspendarea finanțării vizează tocmai acest popor,el trebuie să-și rezolve pe intern aceste probleme dar nu cei din afară să decidă, care au tentația de a folosi această luptă în interesul lor și nu în interesul celor pe care pretind că-i protejează", a declarat Adrian Severin pentru studioul radio Sputnik Moldova.

Fostul Ministru de Externe al României critică decizia luată de erodeputați.

"Consider că această discuție din Parlamentul European care se bazează pe fapte nedovedite, de altfel nu-i prima oară când Parlamentul European procedează în acest fel, când se iau practic pe zvonul public decizii politice care chipurile sancționează o clasă politică discutabilă, dar în realitate îi sancționează pe cetățeni, concluzionează Adrian Severin    

Fluxul de știri
0