Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va achita transportarea corpurilor neînsuflețite ale moldovenilor morți peste hotare

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaАвиалайнер Боинг 737
Авиалайнер Боинг 737 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de profil propune modificări la Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi de plată a ajutorului material și rectificări corespunzătoare în Bugetul de stat.

CHIȘINĂU, 9 iul — Sputnik. Guvernul intenționează să-și asume cheltuielile legate de achitarea unor ajutoare materiale.

Капельница. Архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie cumplită: O moldoveancă, însărcinată în luna a şasea, a murit în Italia

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de modificări potrivit căruia cheltuielile legate de achitarea ajutoarelor materiale/compensațiilor parțiale a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova să fie acoperite din contul bugetului de stat.

Pentru 2018, suma mijloacelor financiare necesare este estimată la 232 de mii de lei. Ministerul de profil propune în context rectificarea Bugetului de stat pentru anul 2018.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a explicat că finanțarea programelor cu destinație specială în domeniul asistenței sociale și serviciilor sociale incluse în pachetul minim de servicii sociale, se realizează din contul transferurilor lunare efectuate de către persoanele juridice care prestează servicii de telefonie mobilă, în mărime de 2,5 la sută din venitul obţinut din vînzările aferente acestor servicii și transferurile obţinute din plata suplimentară obligatorie în cuantum de 50 de lei de la perfectarea şi eliberarea certificatului de înmatriculare al automobilului.

Un adolescent din Republica Moldova a murit în România — Ce s-a întâmplat>>>

În proiect se menționează că nu sunt compensate parțial cheltuielile pentru incinerarea corpurilor neînsuflețite și transportarea urnei mortuare.

Fluxul de știri
0