Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre arta tabloului nud din Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariGalina Vieru
Galina Vieru - Sputnik Moldova
Abonare
Tablourile cu nuduri au un farmec aparte, deoarece acestea încearcă să redea nu doar frumusețea corpului omenesc, dar și emoția, pasiunea cu care sunt realizate. Astfel, autorul tabloului nu trebuie doar să întindă culori pe pânză, ci să trăiască sentimente profunde.
Despre arta tabloului nud din Republica Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", pictorița, poeta și profesoara de arta plastică Galina Vieru a povestit cum reușește să-și exprime stările și emoțiile sufletești datorită versurilor și culorilor.

"Poezia și pictura semnifică pentru mine o necesitate sufletească prin care mă descarc emoțional. Poeziile pe care le alcătuiesc transmit mesajul de bucurie și dorința de a trăi. Uneori, acordăm multă atenție lucrurilor inutile și uităm să privim cerul, răsăritul, asfințitul, valurile mării și ochii oamenilor. Prin prisma tablourilor încerc să transmit mesajul — raiul este pe pământ. Pictez nudul feminin, deoarece acesta transmite gingășia și finețea corpului. Femeile nu sunt complexate cum au fost pe vremuri și sunt dornice de a poza nud. În mod tehnic putem alege pe oricine să-l pictăm, dar în mod artistic nu fiecare persoană care pozează nud te poate inspira", a relatat artista.

Totodată, Galina Vieru afirmă că oamenii cultivați artistic înțeleg valoarea adevărată a tabloului nud și cumpără aceste picturi. Scriitoarea spune că dragostea față de pictură trebuie cultivată din copilărie și anume la orele de artă plastică.

Mai multe detalii aflați în interviul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0