Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Operațiunea de salvare a copiilor rămași în peștera Tham Luang, amânată până luni

© REUTERS / Soe Zeya TunRescue workers are seen in Tham Luang caves during a search for 12 members of an under-16 soccer team and their coach, in the northern province of Chiang Rai, Thailand, June 27, 2018.
Rescue workers are seen in Tham Luang caves during a search for 12 members of an under-16 soccer team and their coach, in the northern province of Chiang Rai, Thailand, June 27, 2018. - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile de mai departe se amână cu 10, maximum 20 de ore, a comunicat coordonatorul celulei de criză.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. La baza deciziei stau detaliile de ordin tehnic care au impus necesitatea unor pregătiri suplimentare.

”Acum se efectuează înlocuirea baloanelor cu aer comprimat utilizate pe parcursul zilei de azi”, a explicat Narongsak Osottanakon.

​Anterior s-a comunicat despre șase copii eliberați din captivitatea apelor, patru au fost transportați la spitalul din Chiang Rai.

Doisprezece fotbaliști ai unei echipe de juniori și antrenorul lor au fost blocați în subteran pe 23 iunie, când o ploaie torențială a inundat labirintul de grote făcând imposibilă calea întoarsă.

© REUTERS / Thai Navy SealCopiii, în peștera Tham Luang
Copiii, în peștera Tham Luang  - Sputnik Moldova
Copiii, în peștera Tham Luang

Peștera Tham Luang, o podoabă naturală a parcului național Doi Nang Non din nordul Thailandei, poate deveni o capcană pe timpul ploilor musonice. Vizitarea ei este interzisă în iulie-noiembrie, dar de această dată stihia nu a respectat orarul obișnuit.

Operațiunea de căutare a început rapid, însă membrii grupului au fost reperați doar în ziua a zecea. Timp cât ei erau aprovizionați cu alimente, surse de lumină și oxigen, se elabora planul de evacuare. Procedura a fost amânată după ce și-a pierdut viața unul dintre scafandrii militari.

Dificultățile sunt legate de calea lungă, de circa 5 kilometri, care trebuie să fie parcursă, pe unele porțiuni ale ei — în echipament pentru înot subacvatic.

Prima fază a operațiunii a fost efectuată cu succes pe parcursul zilei de azi.

Fluxul de știri
0