Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Campionatul mondial: Rusia cedează, la penaltiruri. Croația va juca cu Anglia

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaAkinfeev, nu poate salva din nou Rusia
Akinfeev, nu poate salva din nou Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Ultimele două sferturi de finală, Suedia — Anglia 0-2 și Rusia — Croația 2-2 (3-4 la penaltiuri), au scos toate semnele de întrebare privind componența careului de ași al CM 2018.

CHIŞINĂU, 8 iul — Sputnik. Nu au avut dreptate cei care au presupus că Suedia și Anglia, din oficiu, erau gata să treacă peste figurația de pe teren — direct la procedura loviturilor de departajare. Poate primele secvențe ale meciului au dat prilej pentru asemenea ironie, dar mai departe s-a văzut altceva. Echipa celor ”Trei lei” a dibuit, subtil, culoarele pe care ”Trei coroane” nu le-au securizat în defensiva lor cu destulă aplicare, și au început a pune presiune. A fost nevoie de jumătate de oră pentru ca fundașul Harry Magiure, în irepetabilul stil englez, să trimită balonul cu capul, imparabil și implacabil, în poarta adversă.

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaGolul de 1-0
Golul de 1-0 - Sputnik Moldova
Golul de 1-0

Insularii au mai irosit câteva ocazii, atât până în momentul în care au dublat scorul (Dele Alli, minutul 58, tot cu capul!), cât și mai apoi.

Per ansamblu, actorii din teren au demonstrat un fotbal combativ, dinamic, abordat cu multă sportivitate. Exact pe placul celor încântați de versiunea anglo-scandinavă a jocului cu balonul rotund.

Suedezii nu au prins ziua cea mai bună? Da, așa este. Sau roșcatul portar Jordan Pickford a fost de vină? Parțial. Cel mai mult adevăr este în afirmația: ”Aceeași stofă, altă calitate”.

Partida-vedetă a serii, supranumită ”derbiul slavilor”, mult timp a dat senzația unui deja vu în optimea Rusia — Spania, adică gazdele renunță la pole position și caută insistent șansa lor. Marea deosebire a fost că discipolii lui Cherchesov de această dată nu și-au dat autogol, ci au înscris în poarta adversă. Denis Cherâshev a prins un șut la vinclu care la-a lăsat mască pe Danijel Subašić.

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaScorul este deschis!
Scorul este deschis! - Sputnik Moldova
Scorul este deschis!

Imediat au urmat ânoi acțiuni periculoase ale rușilor, dar și o eroare de defensivă care s-a soldat cu egalarea scorului.

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaCroația restabilește echilibrul
Croația restabilește echilibrul - Sputnik Moldova
Croația restabilește echilibrul

Icertitudinea care s-a menținut preț de o oră a fost deranjată, nu și anulată, de bara lui Ivan Perišić, mai aproape de mijlocul reprizei secunde, și șutul lui Luka Modrić, în minutul 80.

Rușii, după apariția în teren a lui Aleksandr Erokhin, fost jucător la campioana Moldovei Sheriff Tiraspol, au mizat pe două vârfuri masive spre care să meargă centrările. În unele episoade schema a prins, dar fără a avea finalitate.

În prelungiri, când poate să se întâmple orice, mult timp nu s-a produs nimic. Gheața a fost spartă în minutul 102 când balonul lovit cu capul de Domagoj Vida s-a furișat prin toată aglomerația de jucători, întrând în plasă lui Akinfeev.

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimedia2-1 în favoarea Croației
2-1 în favoarea Croației - Sputnik Moldova
2-1 în favoarea Croației

Gazdele care părea că nu mai au forțe, au profitat în minutul 115 de o fază fixă și brazilianul naturalizat Mario Fernandes înscrie unul dintre golurile cele mai importante pentru selecționata Rusiei!

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaMeciul Rusia-Croaţia, pătrimile de finală
Футбол. ЧМ-2018. Матч Россия - Хорватия - Sputnik Moldova
Meciul Rusia-Croaţia, pătrimile de finală

Ambele trupe, ca și în optimi, și-au pus toată speranța în loviturile de departajare. De data aceasta norocul nu a fost de partea lui Akinfeev.

Astfel, în semifinale se vor confrunta Franța-Belgia și Anglia-Croația.

Fluxul de știri
0