La Nisa a apărut un tramvai minune care se alimentează la stații în 20 de secunde

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaTramway in Kazan. (File)
Tramway in Kazan. (File) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În orașul francez Nisa a apărut un tramvai care se alimentează cu curent electric la stații în doar 20 de secunde.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Un nou tramvai, care funcționează fără liniile de curent electric și se încarcă rapid la stații a fost lansat cu puțin timp în urmă în orașul francez Nisa, anunță ziarul Parisien.

Potrivit publicației, renunțarea la rețele electrice a fost posibilă datorită noului sistem de reîncărcare static de la sol (système de recharge statique par le sol, SRS). Anume aceasta "permite tramvaiului să acumuleze energie și să se încarce la stații".

"Tot procesul durează mai puțin de 20 de secunde", scrie ziarul, citând compania care a elaborat noua tehnologie — Alstom.

Noul sistem a fost implementată în premieră în sistemul transportului public.

Tramvaiul dotat cu sistemul SRS va circula pe linia a doua, între centrul administrativ al orașului și cartierul Magnan, din Vestul Nisei.

Potrivit publicației, noile linii de tramvai, dotate cu sistemul SRS, vor uni portul și aeroportul din Nisa. În prezent, a fost deschisă circulația pe un segment de 7 kilometri. Utilizarea noului transport va fi gratuită până pe 2 septembrie. Deschiderea liniei subterane urmează să aibă loc în anul 2019.

Potrivit diverselor estimări, valoarea noului proiect al transportului public este între 721 milioane și 1 miliard euro.

Fluxul de știri
0