Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Theresa May: Libera circulație se termină, plecăm din Uniunea Europeană

© REUTERS / Francois LenoirBritish Prime Minister Theresa May arrives at the EU summit in Brussels, Belgium, June 23, 2017.
British Prime Minister Theresa May arrives at the EU summit in Brussels, Belgium, June 23, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Marii Britanii a dat o "garanție absolută" că fluxul de imigranți va seca, în situația în care se confruntă cu o opoziție tot mai mare planurilor ei privind formula divorțului de blocul comunitar.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Adresându-se direct cititorilor publicației Sunday Express, prim-ministrul Theresa May a încercat să spulbere temerile că Marea Britanie se îndreaptă spre un "soft" Brexit, după ce cabinetul a convenit asupra unui compromis de 12 puncte care, în opinia multora, ar putea să facă Marea Britanie dependentă pentru totdeauna de tabieturile UE.

"Pot da cititorilor Sunday Express o garanție absolută că libera circulație se va termina", a declarat May.

Regina Regatului Unit, Elisabeta a II-a - Sputnik Moldova
Drum fără întoarcere. Brexit devine lege: Regina Elisabeta a II-a aprobă ieșirea din UE

Criticile au vizat propunerea Londrei ca Regatul Unit și UE să respecte reciproc un "cod de conduită" privind bunurile industriale și produsele agricole, care să faciliteze afacerile. Prim-ministrul a replicat că va realiza Brexitul, protejând totodată economia națională.

"Ceea ce propunem este o afacere bună pentru Marea Britanie și o afacere bună pentru viitorul nostru. Plecăm din Uniunea Europeană. Cred că atunci când oamenii au votat să părăsească UE, ei au dorit să pună capăt liberei circulații, libera circulație se va încheia. Ei voiau să încheiem cu jurisdicția Curții Europene de Justiție în Marea Britanie, și așa va fi. Ei au vrut ca noi să nu mai trimitem sume enorme de bani către UE cum facem astăzi — deci luați controlul asupra banilor, legilor și granițelor noastre — și asta este exact ceea ce vom face”, a spus May.

Dar, potrivit ei, toate acestea se vor realiza într-un mod care să protejeze locurile de muncă și să crească pe viitor economia britanică.

Fluxul de știri
0