Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Strigător la cer: Medicii Institutului de Medicină Urgentă sunt nevoiți să îndure asta

© Sputnik / OsmatescoMihai Ciocanu
Mihai Ciocanu - Sputnik Moldova
Abonare
Actele de huliganism săvârșite în spațiile instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la cinci ani.
Strigător la cer. Medicii Institutului de Medicină Urgentă sunt nevoiți să îndure asta

Modificările la Codul Penal privind sancționarea celor care vor manifesta un comportament agresiv față de cadrele medicale este salutată de personalul Institutului de Medicină Urgentă, acolo unde aproape săptămânal angajații ajung să fie victime ale pacienților, dar rudelor acestora.

Directorului instituției, Mihai Ciocanu, și-a exprimat speranța că amenzile usturătoare vor tempera agresivitatea celor care vin după ajutorul medicilor.

„În spitalul nostru, în fiecare săptămână avem astfel de cazuri, mai ales în zilele de weekend când oamenii sărbătoresc diferite evenimente, consumă alcool și, evident, pe fundalul alcoolului, încep bătăi și altercații între ei. Pacienții vin în spital cu diferite traume, iar de cele mai multe ori agresează verbal sau fizic lucrătorii medicali. Și asta, din motiv că, la ora 3-4 dimineața, lucrătorul medical nu a intervenit când a vrut el. Vreau să menționez că sunt momente când chiar nu poți să intervii atunci când ți se cere, tu trebuie să termini procedurile cu alt pacient", a declarat Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă, în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a aprobat un șir de modificări la Codul Penal privind protejatea lucrătorilor medicali. Potrivit documentului, care a ajuns pe masa deputaților, actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la cinci ani.

De menționat este că, în ultimii ani, s-au înregistrat mai multe cazuri de violență asupra cadrelor medicale, iar în primăvara acestui an un medic a fost bătut crunt de către soțul unei paciente care a decedat.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0