Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avion prăbuşit în România: Un pilot experimentat şi-a pierdut viaţa

Abonare
Accidentul aviatic s-a produs în timpul unui show aviatic organizat de Forţele Aeriene Române.

CHIŞINĂU, 7 iul — Sputnik. O aeronavă MiG 21 Lancer s-a prăbuşit astăzi la baza aeriană Borcea, județul Călărași, România. Accidentul a avut loc în timpul desfăşurării unui miting aerian organizat de Ziua Porţilor Deschise la Baza Aeriană Borcea din România. Pilotul nu a supravieţuit.

Comandorul Florin Rotaru — "Patrax", pilotul aeronavei MiG 21 Lancer, era unul dintre cei mai experimentaţi specialişti. El îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană. Fetești. Rotaru avea un copil.

Ministerul român al apărări a confirmat printr-un comunicat moartea pilotului:

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată".

© Photo : captură ecranComandorul Florin Rotaru. ”Secundele folosite pentru pentru a îndepărta aeronava de oameni, clădiri etc de regulă le decontează pilotul…” - Constantin Enache, parașutist militar.
Comandorul Florin Rotaru. ”Secundele folosite pentru pentru a îndepărta aeronava de oameni, clădiri etc de regulă le decontează pilotul…” - Constantin Enache, parașutist militar. - Sputnik Moldova
Comandorul Florin Rotaru. ”Secundele folosite pentru pentru a îndepărta aeronava de oameni, clădiri etc de regulă le decontează pilotul…” - Constantin Enache, parașutist militar.

În momentul producerii catastrofei, la fața locului se aflau peste 3000 de oameni, iar pilotul, cel mai probabil, a făcut tot posibilul pentru a evita mulțimea și s-a prăbușit pe un câmp din apropiere.

Самолет ВВС Польши МиГ-29 - Sputnik Moldova
Tragedie în Polonia: Un avion s-a prăbușit chiar în preajma unor locuințe

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale al României, a transmis un mesaj de condoleanțe.

"L-am pierdut astăzi pe locotenent-comandorul Florin Rotaru. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie durerea pe care această pierdere cumplită o provoacă Armatei României. Condoleanțe familiei îndoliate".

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea tragicului eveniment.

În contextul accidentului de astăzi, specialiştii în domeniu se întreabă câți piloți valoroși de supersonic trebuie să mai moară pentru ca aceste aeronave să fie înlocuite, resursa de zbor a MIG-urilor 21 românești fiind epuizată de cinci ani.

© Photo : Facebook / AeronewsCatastrofa avionului MIG-21 Lancer, România
Catastrofa avionului MIG-21 Lancer, România - Sputnik Moldova
Catastrofa avionului MIG-21 Lancer, România
Fluxul de știri
0