Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii avertizează: La ce pericole ne expunem pe timp de caniculă sau vijelie

Abonare
Prognoze meteo îngrijorătoare pentru lunile iulie și august: iată ce spun specialiștii.

Avertizările meteorologilor sunt ignorate de moldoveni. Pe timp de caniculă sau vijelie ne continuăm nestingherit activitățile, fără a conștientiza pericolele la care ne expunem. Așa se face că pe timp de Cod galben, portocaliu sau roșu, ceea ce înseamnă fenomene meteorologice periculoase, cu o intensitate foarte mare, moldoveni pot fi văzuți pe câmp sau în stradă și nicidecum la adăpost, așa cum suntem îndemnați de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Cel mai grav este că nici tragediile care se întâmplă atunci când se produc aceste fenomene extreme, nu ne responsabilizează.

Cum va fi vremea în lunile iulie-august? Cât de importante sunt avertizările în cazul unor fenomene meteo complicate? La ce pericole ne expunem pe timp de caniculă sau vijelie? Ce trebuie să facem în situațiile extreme?

Am aflat răspunsurile la aceste întrebări de la șeful centrului relații cu publicul al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, și șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Fluxul de știri
0