Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zinaida Ambroci: Moldovenii plecați peste hotare sunt mai uniți

© Sputnik / OsmatescoZinaida Ambroci
Zinaida Ambroci - Sputnik Moldova
Abonare
Aflându-se într-o vizită în Canada la fiica sa, scriitoarea Zinaida Ambroci a ajuns la concluzia că moldovenii plecați peste hotarele țării sunt mai toleranți și receptivi. În opinia ei, faptul că se află departe de plaiurile natale îi unește pe oameni în străinătate.
Zinaida Ambroci: Moldovenii plecați peste hotare sunt mai uniți

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", scriitoarea Zinaida Ambroci și-a împărtășit impresiile acumulate după o călătoria în Canada și a povestit despre cartea dedicată nepoțelelor sale, editată peste ocean.

"Am zburat în Canada în vizită la fiica mea care a adus pe lume un bebeluș. În timpul vizitei care a durat șase luni, am reușit să-mi fac prieteni din Basarabia și România. M-a bucurat mult faptul că moldovenii și românii stabiliți peste hotare formează relații de prietenie și se ajută reciproc", a relatat scriitoarea.

Zinaida Ambroci a povestit cum a editat în Canada cartea de poezii intitulată "Traistuța cu poeme pentru nepoţelele mele". Scriitoare spune că editarea unei cărți în Canada este destul de costisitoare, iar pentru 50 de cărți a trebuit să achite aproximativ 700 de dolari.

Ea își dorește ca lucrarea să fie citită de câți mai mult copii de vârstă preșcolară și din acest motiv cartea "Traistuța cu poeme pentru nepoţelele mele" va fi reeditată și în Moldova.

Mai multe detalii despre creația Zinaidei Ambroci ascultați în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0