Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sergiu Sârbu: Parlamentul nu va susține turul doi la uninominale

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sârbu a dat de înțeles că Parlamentul nu va susține un proiect de lege al Partidului Liberal Democrat din Moldova care prevede modificarea legii privind votul mixt, cu introducerea celui de-al doilea tur de scrutin în cadrul circumscripțiilor uninominale.
Sergiu Sârbu: Parlamentul nu va susține turul doi la uninominale

Sergiu Sârbu a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că sistemul electoral mixt cu un singur tur de scrutin a fost deja dezbătut și avizat de către Comisia de la Veneția. Nu este decât un proiect înaintat de opoziție, prin urmare nici nu se discută despre o modificare a sistemului electoral care va fi aplicat la viitoarele alegeri parlamentare, a declarat Sergiu Sârbu.

Proiectul care prevede modificarea legii cu privire la votul mixt cu introducerea celui de-al doilea tur de scrutin în cadrul circumscripțiilor uninominale urmează să fie discutat în Legislativ în timpul apropiat. Deputații fracțiunii parlamentare a PLDM au declarat anterior că alegerea într-un singur tur va încălca flagrant principiul reprezentativității în Parlament.

 

Fluxul de știri
0