Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lucian Bolcaș, viziune sumbră despre viitorul României - "marele defect al noii generații"

© Photo : Antena3Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș - Sputnik Moldova
Abonare
Celebrul jurist și om politic a acordat un interesant interviu, în care analizează viitorul României - și o replică, peste ani, despre noua generație.

BUCUREȘTI, 6 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. A fost unul dintre cei mai valoroși parlamentari. Rămâne unul dintre cei mai subtili juriști. Avocatul Lucian Bolcaș încântă auditoriul cu logica sa profesională, dar și prin cultură vastă și educația aleasă.

Бюст Михай Еминеску - Sputnik Moldova
La 129 de ani de la moarte, se împlinește unul dintre marele visuri ale lui Eminescu

Descendent al unei vechi familii ardelene, cu bunic memorandist, Lucian Bolcaș și-a asumat naționalismul, fapt care l-a îndepărtat de un binemeritat post de judecător în selecta Curte Constituțională. A fost propus de PSD și PNL-ul lui Crin Antonescu, cel care s-a opus atunci fiind Traian Băsescu.

Acuzația care i s-a adus atunci a fost semnarea unei petiții prin care PRM cerea să nu fie demolată statului Mareșalului Antonescu, amplasată în curtea bisericii din București, ctitorită de fostul conducător al statului român.

Recent, Lucian Bolcaș a acordat un interesant interviu agenției DC News, în care analizează viitorul României. Mai precis, reportera l-a întrebat pe venerabilul om politic cum vede viitorul României.

"Eu nu pot să-l văd decât într-un singur fel — România, la ora actuală, este pe mâna generațiilor viitoare", a dat Bolcaș un răspuns cu mai multe sensuri.

Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Podcasturi
Dragoș Dumitriu: România a devenit mai săracă decât era acum zece ani

Pentru a explicita, maestrul Bolcaș a reprodus o declarație a unui fost coleg, "unul dintre primii decani de la Facultatea de Jurnalistică", cu care a fost coleg de clasă.

"L-am întrebat cum e această tânără generație cu care lucrează", își amintește Bolcaș. "Îmi spunea: Luciane, oamenii aceștia au acces la mijloace de informație la care noi nici nu visam pe vremuri, înainte de 89. Au o sete de cunoaștere și asimilează extraordinar de multe cunoștințe într-o stare de spirit de bucurie, de plăcere".

Dar, imediat urmează partea mai neplăcută, greu de anticipat — marele defect al celor din noua generație.

"Au un mare defect: nu cred în nimic — nu cred în România, nu cred în Dumnezeu, nu cred în puterea banului".

Iar replica lui Lucian Bolcaș, peste ani, este una… nu foarte sigură, nici foarte optimistă.

"Aș vrea ca ceea ce concluziona fostul meu coleg, Dumnezeu să-l odihnească și pe el, să nu fie adevărat", a conchis avocatul Lucian Bolcaș în interviul acordat DC News — material jurnalistic pe care merită să îl urmăriți integral.

Fluxul de știri
0