Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este semnificația sărutului: Iată ce spune un preot ortodox

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Internațională a Sărutului se celebrează anual la data de 6 iulie. Sărutul are semnificații diferite și poate fi asociat cu dragostea, afecțiunea, pasiunea, respectul, compasiunea sau prietenia.
Ce crede biserica despre sărut?

Consilierul Cultural al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, părintele Nicolae Ciobanu, a explicat pentru studioul radio "Sputnik Moldova" cum este perceput sărutul de către Biserica Creștină și ce semnificație are primul sărut al tinerilor după slujba Sfintei Cununii.

"Ziua Internațională a Sărutului este o sărbătoare care motivează oamenii la un comportament frumos față de persoana dragă. Atunci când doi oameni credincioși se întâlnesc, ei obișnuiesc să se sărute frățește pe obraz în semn de respect. La fel este și în cazul preoților care își strâng mâna și își dau un sărut frățesc unul altuia în semn de respect. Sunt oameni care, intrând în biserică, sărută toate icoanele în semn de smerenie și venerare a lucrurilor sfinte. Credinciosul cere binecuvântare de la preot sărutându-i mâna, iar prin acest gest el sărută harul Duhului Sfânt. Primul sărut al mirilor în timpul slujbei Sfintei Cununii este un semn al dragostei care trebuie să predomine pe tot parcursul vieții de familie. O familie trainică își petrece copiii la școală oferindu-le un sărut", a relatat preotul.

Totodată, părintele Nicolae Ciobanu îndeamnă oamenii să nu-și manifeste sentimentele și afecțiunea în locuri publice. Sărutul trebuie păstrat pentru intimitatea căminului familiar.

Mai multe detalii la acest subiect puteți audia în fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș 

Fluxul de știri
0