Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială în Capitală: Unii șoferi și-au început ziua cu stângul - Video

Abonare
Polițiștii din Capitală au efectuat verificări la mai multe stațiile terminus ale microbuzelor de linie din Capitală - mai mulți șoferi s-au ales cu amenzi chiar de dimineață.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. În cadrul operațiunii speciale ”Autobuz”, angajaţii secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Poliției Capitalei au verificat starea tehnică a unităților de transport la mai multe staţii terminus ale microbuzelor de linie din municipiul Chișinău.

În urma verificărilor, oamenii legii au depistat defecte tehnice la sistemul de frânare sau mecanismul de direcţie al microbuzelor, la dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, vehiculele reutilate, exploatate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

Одометр - Sputnik Moldova
Societate
Ești șofer și îți place viteza? Iată ce amenzi usturătoare vei plăti

Polițiștii au întocmit 14 procese verbale, fiind aplicate amenzi de la 450 la 750 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. Doi administratori de firme s-au ales cu amendă de trei mii de lei pentru că utilizau vehicule a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, iar mai multe microbuze au rămas fără plăcuțele cu numere de înmatriculare.

Potrivit Poliției, operațiunea specială "Autobuz" a fost iniţiată pe 25 iunie, având drept scop asigurarea securității călătorilor în timpul traficului rutier. Au fost întocmite în total peste 25 de procese verbale pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport.

Prin această operațiune se urmărește responsabilizarea şoferilor, dar şi administratorilor întreprinderilor care prestează servicii de pentru călători.

Fluxul de știri
0