Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Fusta, interzisă în școlile britanice. Motivul este unul rușinos

CC0 / Pixabay / PublicDomainPictures / Skirt
Skirt - Sputnik Moldova
Abonare
În zeci de școli britanice începe să fie interzisă purtarea fustei pentru a se asigura drepturi egale pentru persoanele transgender, relatează presa britanică.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik, D.C. În 40 de școli britanice au interzis elevilor purtarea fustei, măsură care face parte din lupta pentru drepturile transsexualilor, informează Daily Mail.

Prima școală care a impus o uniformă neutră elevilor este Lewes din East Sussex. Din luna septembrie anul trecut, toți elevii sunt obligaţi să poarte pantaloni.

„Motivul pentru schimbarea uniformei școlare se leagă de egalitate și politețe. Acum, toți elevii noștri poartă aceeași uniformă, este mai adecvată și acest lucru reduce riscul de a fi încălcate drepturile. Este o uniformă neutră din punctul de vedere al genului, ne-am gândit de mult timp să introducem uniforma neutră", a declarat Tony Smith, directorul școlii Lewes.

Totuşi, potrivit ziarului britanic, părinții elevilor de la liceul Phillips din Bury City se plâng că nu au fost consultați cu privire la introducerea acestei noi uniforme.

Anterior, în Marea Britanie au fost publicate o serie de cărți poștale cu ocazia Zilei Mamei. În textul de pe aceste cărţi poştale, cuvântul „mamă" a fost înlocuit cu „tu".

Fluxul de știri
0