Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă criză în Europa? Rectorul IRIM, despre rezultatele summitului de la Bruxelles

© Sputnik / OsmatescoValentin Beniuc
Valentin Beniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ce spune rezoluția semnată la summitul de la Bruxelles despre situația din Uniunea Europeană.
O nouă criză în Europa? Rectorul IRIM, despre rezultatele summitului de la Bruxelles

Rezoluția semnată la summitul de la Bruxelles demonstrează lipsa unei soluții pentru problema imigrației din regiune și incapacitatea liderilor țărilor UE de a ajunge la un consens. Declarația aparține rectorului Institutului de Relații Internaționale din Moldova, Valentin Beniuc, și a fost făcută în studioul Radio Sputnik Moldova.

Profesorul universitar atrage atenția că la summitul care s-a desfășurat la Bruxelles, pe 28-29 iunie, nu au participat cele patru țări mici care se opun cu vehementă politicilor privind cotele de repartizare a refugiaților.

„Este o rezoluție care are scopul să liniștească spiritele pentru ceva timp. Totuși, problema nu este rezolvată și nici nu putea fi rezolvată. S-a încercat, cu efortul Germaniei și Franței, de a face doi pași spre punctul final. Observăm că la acest summit au participat 16 țări. Adică fără cele patru țări, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, care protestează chiar de la bun început împotriva politicii de repartizare a cotelor de refugiați. Această rezoluție demonstrează că negocierile bat pasul pe loc. Mai mult, soluționarea acestei probleme este amânată pentru toamnă", a declarat rectorul Institutului de Relații Internaționale din Moldova, Valentin Beniuc, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Amintim că liderii din Uniunea Europeană s-au reunit pe 28-29 iunie, într-un summit, la Bruxelles, pentru a soluționa problema imigrației și a refugiaților din regiune.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0