Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine face primul pas într-o relație? Bărbatul sau femeia?

© SputnikZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
De multe ori femeile nu au curajul să-și dezvăluie sentimentele față de un bărbat. Ele așteaptă ca acesta să preia inițiativa. Care este părerea bărbaților în acest sens? Cine ar trebuie să facă primul pas într-o relație?
Cine face primul pas într-o relație? Bărbatul sau femeia?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a declarat că situațiile sunt diferite și nu întotdeauna primul pas într-o relație trebuie să-l facă bărbatul, așa cum consideră majoritatea societății.

"Omul are necesitatea de a crea relații de prietenie și dragoste. Suntem deprinși că într-o relație de dragoste bărbatul trebuie să facă primul pas. Noi, femeile, așteptăm ca bărbații să fie cei îndrăzneți și să ia inițiativa în mâinile lor. Pe de o parte este bine să fie așa, dar aici contează tipul de bărbat sau de femeie care este abordat, contextul în care decurge această "tatonare a terenului" și jocul seducției. Să nu uităm că femeia este acea ființă care trebuie să posede arta seducției. Cu cât această perioadă este mai lungă, cu atât mai mult crește interesul bărbatului față de femeie", spune psihologul.

Totodată Zinaida Gribincea a explicat de ce oamenii se îndrăgostesc frecvent de persoanele care, o perioadă îndelungată, nu le provocau niciun interes sau mai mult de atât, le erau antipatice.

"Este foarte interesat faptul că uneori contrariile se atrag într-un anumit context. Cuvântul cheie în această situație este atracția interpersonală. Atunci când există o expunere repetată sau altfel zis întâlnim zilnic o anumită persoană, probabilitatea că putem să ne îndrăgostim de ea este mai mare. Se atrage atenția la aspectul exterior, comportament, valori împărtășite, felul în care reacționează în anumite situații. Astfel pentru noi această persoană devine atractivă, chiar dacă până atunci nici nu am observat-o", a explicat Zinaida Gribincea.

Mai multe detalii la acest subiect găsiți în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0