Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Până unde s-a avansat în problema agricultorilor care au terenuri în Dubăsari

© Sputnik / Miroslav RotariCristina Lesnic
Cristina Lesnic - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre problema revendicării terenurilor agricole situate după șoseaua Râbniţa - Tiraspol.
Până unde s-a avansat în problema agricultorilor care au terenuri în Dubăsari

Vicepremierul a spus la ce etapă se află părțile în respectarea angajamentelor privind accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole care urmează să fie utilizate începând cu 1 august 2018.

„Trebuie să avansăm, pentru că până la ora actuală certificatele ce au fost înmânate deținătorilor care au trecut în posesie terenurile cuprinde aproximativ 435 de hectare din cele 6500 de hectare, la circa 5000 de deținători. O problemă sunt persoanele care sunt decedate și la care s-a deschis succesiunea sau moștenirea. De asemenea, avem persoane care sunt plecate peste hotare și întâmpină greutăți  în depunerea seturilor de documente necesare  și a garanțiilor de mai departe ce urmează a fi asigurate în activitatea fermierilor", a mai spus Cristina Lesnic.

Termenul pentru care vor primi deținătorii aceste terenuri este de 20 ani. Anterior Guvernul a achitat compensațiile pentru veniturile ratate câte 1229 de lei pentru fiecare hectar. Pentru susținerea proprietarilor din raionul Dubăsari, care nu au avut acces la terenuri Executivul a alocat circa 16 milioane de lei.

Fluxul de știri
0