Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, gata să scoată lumea în stradă – Iată în ce condiții o va face

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент РМ Игорь Додон
Президент РМ Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Nu doar opoziția extraparlamentară este hotărâtă să protesteze, dar și președintele țării se gândește să scoată lumea în stradă. În ce condiții o va face, a spus-o chiar Igor Dodon într-o conferință de presă.

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a ținut o conferință de presă la care a făcut bilanțul a 18 luni de mandat. În cadrul acestui eveniment, el a afirmat că va scoate lumea în stradă dacă după alegerile parlamentară de la sfârșitul anului se vor menține actualele relații dintre instituția prezidențială, pe de o parte, și Guvern și Parlament, pe de altă parte.

Протесты в центре Кишинева - Sputnik Moldova
De ce megaprotestul anunțat de Năstase și Sandu nu-i îngrijorează pe guvernanți

Președintele Igor Dodon a declarat că va organiza proteste dacă după alegerile parlamentare, care ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie — începutul lunii decembrie, nu se vor produce două lucruri. Primul: dacă în Parlament nu se va crea o majoritate parlamentară cu care să poată conlucra, care să nu-l obstrucționeze, așa cum, potrivit lui Dodon, se întâmplă în prezent. Și al doilea lucru, dacă nu va exista această majoritate favorabile șefului statului, atunci Dodon va propune ca țara noastă să treacă la forma prezidențială de guvernare.

În condițiile în care majoritatea parlamentară de după alegeri nu va accepta trecerea la republică prezidențială, Igor Dodon va scoate lumea la proteste antiguvernamentale.

Igor Dodon a mai spus că în cele 18 luni de când se află în fotoliul de președinte, inițiativele lui au fost blocate atât de Guvern, cât și de Parlament, care a mai și redus din competențele președinte al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0