Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Moldovei îi va oferi o distincție de stat ambasadorului Rusiei în Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorПосол России в Молдове Фарит Мухаметшин и президент РМ Игорь Додон
Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин и президент РМ Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului i-a mulțumit ambasadorului pentru activitatea desfășurată în vederea consolidării relațiilor de colaborare dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să-i ofere o distincție de stat ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. Șeful statului a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, după întrevederea cu diplomatul rus.

Dodon a menționat că a avut "un schimb de opinii despre situația politică din ţară și peste hotare, dar și despre perspectivele de colaborare pe viitor".

"Ținînd cont de faptul că mandatul de ambasador al domnului Farit Muhametșin este pe final, i-am mulțumit diplomatului pentru activitatea desfășurată în țara noastră în vederea consolidării raporturilor de colaborare dintre statele noastre și sprijinul acordat pe perioada mandatului. Totodată, l-am anunțat pe Farit Muhametșin că în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială în dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale, am decis să-i confer diplomatului o distincție de stat", a subliniat Igor Dodon.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat anterior decretul cu privire la numirea noului ambasador al Rusiei în țara noastră, Oleg Vasnețov.

Fluxul de știri
0