Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a discutat Pavel Filip cu șeful Consiliului Europei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip și Thorbjørn Jagland
Pavel Filip și Thorbjørn Jagland - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean se află într-o vizită oficială la Strasbourg - iată ce a discutat Pavel Filip cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Prevenirea şi combaterea discriminării a fost una din principalele teme abordate de premierul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, la Strasbourg. Oficialii au analizat realizările după primul an de implementare a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru Republica Moldova 2017-2020, lansat oficial la Chişinău, la 30 mai 2017, anunță Guvernul printr-un comunicat.

Помидоры - Sputnik Moldova
Startup în agricultură, dar nu pentru toți: Anunț discriminator făcut de autorități

Totodată, au fost discutate rezultatele implementării proiectelor privind controlul asupra corupţiei, promovarea libertăţii mass-media, a pluralismului de opinii şi a sistemului de justiție penală. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit reforma sistemului electoral.

Secretarul General Thorbjørn Jagland a reiterat sprijinul acordat Republicii Moldova din partea Consiliului Europei și a confirmat disponibilitatea de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici în acest domeniu.

Fluxul de știri
0