Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mergi la plajă sau piscină? Vezi cu ce boli te poți infecta

© SputnikLudmila Bîrcă
Ludmila Bîrcă - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada caniculară zonele de agrement sunt luate cu asalt de către oameni. Pe lângă faptul că sunt locuri de relaxare, acestea pot fi şi surse generoase de infecții. Piscinele și plajele suprapopulate comportă riscuri sporite de răspândire a bacteriilor, la fel ca și riscurile contactării unor boli.
Mergi la plajă sau piscină? Vezi cu ce boli te poți infecta

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, Ludmila Bârca, a enumerat care pot fi infecțiile contactate din apa piscinelor și ștrandurilor și ce măsuri trebuie întreprinse pentru a preveni riscul de pătrundere ale agenților patogeni în organism. Potrivit doctorului, cele mai frecvente boli contractate din apa bazinelor acvatice sunt: gastroenterite (diareea); dermatite (infecţii ale pielii); otite (infecţii ale urechii); conjunctivite (infecţii ale ochilor) și infecţii respiratorii.

Totodată, doctorul a enumerat un șir de măsuri care pot fi luate în timp util, pentru a reduce riscul protejează de infectarea a organismului cu diverse boli luate din apă.

"În primul rând, pentru a preveni infectarea alegeți o piscină autorizată. În același timp, produsele alimentare consumate în timpul odihnei trebuie să fie spălate, iar mâinile trebuie să fie curate. După contactul cu apa din ștrand și bazin neapărat trebuie de făcut un duș. Acestea sunt regulile elementare care trebuie respectate", a relatat Ludmila Bârca.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0