SUA au testat cu succes bomba nucleară B61-12 -Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA au finalizat cu succes testările bombei nucleare B61-12, care ar urma să fie desfășurată în bazele militare americane din Europa.

BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik. Forțele Aeriene ale SUA au efectuat primele teste de calificare a bombei nucleare dirijate B61-12, anunță portalul Military.com.

În timpul testărilor au fost utilizate bombardierele strategice invizibile B-2 Spirit.

"Aceste teste de calificare demonstrează că toată construcția B61-12 corespunde cerințelor sistemice și arată progresele înregistrate în realizarea programului de prelungire a termenului de utilizare a B61-12, conform cerințelor securității naționale", a declarat reprezentnatul Administrației Naționale a Gestionării Securității Nucleare a Departamentului Energiei al SUA, Michael Lutton.

Testările au fost efectuate pe 9 iunie, la poligonul militar din statul Nevada, sub supravegehrea celei de-a 419-a escadrile de testare a bazei aeriene Edwards.

SUA planifică să desfășoare B61-12 în bazele militare din Europa — Germania, Italia, Turcia, Belgia și Olanda. Potrivit estimărilor direcției bugetare a congresului, pentru următorii 30 de ani (2017-2046), pentru modernizarea forțelor nucleare tactice sunt planificate cheltuieli în valoare de 25 miliarde dolari.

Bombele sunt compatibile cu platformele avionului de vânătoare de generația a cincea F-35 Lightning II. Prima partidă a B61-12 urmează să intra în dotarea armatei în 2020.

Fluxul de știri
0