Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impactul uniformei școlare asupra elevilor: Ce spune o absolventă a Liceului „Ion Creangă”

© SputnikEvelina Tcaci
Evelina Tcaci - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un studiu realizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării arată că peste 80% dintre elevi, părinți și profesori din țară susțin ideea ca uniforma școlară să fie obligatorie în instituțiile de învățământ. Pe de altă parte, există și voci care spun că o astfel de inițiativă ar plafona personalitatea elevilor.
Impactul uniformei școlare asupra elevilor. Ce spune o absolventă a Liceului „Ion Creangă”

Poartă uniforma scolară din clasa I și este mândră ori de câte ori o îmbracă. Vorbim de Evelina Tcaci, elevă în clasa a XII-a Liceului Teoretic „Ion Creangă" din Chișinău. Evelina spune că uniforma nu i-a știrbit din personalitate, ci dimpotrivă a făcut-o mai disciplinată și mai ambițioasă.

„Port uniforma din clasa I. Am fost educată într-o anumită cultură. Nu îmi imaginez ziua fără uniformă, deoarece și activitățile extrașcolare le fac tot în uniformă. Este un stil cultivat din clasele primare. Nu poți însuși asta peste noapte", spune Evelina Tcaci, care este și președinta Senatului Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Ion Creangă" din Chișinău.

Potrivit Evelinei, la școală, elevii trebuie să-și demonstreze cunoștințele și propriile aptitudini, dar nu posibilitățile financiare ale părinților.

„Nu ne simțim fără personalitate, ci dimpotrivă, reprezentanții unui liceu cu renume. Avem alte posibilități de a ne manifesta. Orice elev se poate manifesta prin aptitudinile și cunoștințele pe care le are, dar nu prin haina pe care o poartă, fiindcă noi mergem la școală pentru a obține cunoștințe și pentru a ne forma pentru viață", adaugă Evelina Tcaci.

Fluxul de știri
0