Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestatarii și-au anunțat revendicările: Dacă autoritățile spun “nu”, iată ce vor face

© Sputnik / Miroslav RotariПротесты в Кишиневе
Протесты в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul protestului organizat în centrul Capitalei de opoziția câteva formațiuni din cadrul opoziției extraparlamentare, manifestanții au adoptat o rezoluție.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Participanții la protestul organizat de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au adoptat o rezoluție în care au constatat că în Republica Moldova s-a instaurat o dictatură.

Протесты в центре Кишинева - Sputnik Moldova
De ce megaprotestul anunțat de Năstase și Sandu nu-i îngrijorează pe guvernanți

Eu au înaintat guvernanților câteva revendicări. Prima dintre acestea este confirmarea rezultatelor alegerilor locale noi și validarea mandatului de primar general al capitalei al lui Andrei Năstase.

A doua — demiterea și tragerea la răspunde a judecătorilor care au invalidat mandatului lui Năstase.

După care protestatarii au cerut anularea sistemului electoral mix și revenirea la sistemul electoral proporțional.

În cazul în care guvernarea nu va îndeplini revendicările protestatarilor, atunci aceștia vor recurge la acțiuni pașnice de "nesupunere civică", cum ar fi greve, proteste permanente, blocarea instituțiilor de nivel central și local.

Iar pentru 27 august 2018, atunci cât în Republica Moldova este marcată Ziua Independenței, participanții protest au anunțat "adunarea generală a cetățenilor" atât din țară, cât și din diasporă.

În aceste moment manifestanții continuă să se deplaseze în coloană pe itinerarul Piața Marii Adunări Naționale — bulevardul Ștefan cel Mare și sfânt — strada Bulgară — strada 31 August 1989 — bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, urmând ca în final, așa cum a anunțat Andrei Năstase, coloana de protestatari să înconjoare în cerc sediul Partidului Democrat din Moldova.

Fluxul de știri
0