Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii din centrul Capitalei spun că ei dau o lecție de democrație Europei

© Sputnik / Miroslav RotariПротесты в Кишиневе 1 июля 2018
Протесты в Кишиневе 1 июля 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Protestul din centrul Capitalei se desfășoară pașnic, deși s-au făcut apeluri la acțiuni mai hotărâte.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a fost primul vorbitor care s-a adresat mulțimii din centrul Capitalei care participă la acțiunea de protest.

Протесты в центре Кишинева - Sputnik Moldova
De ce megaprotestul anunțat de Năstase și Sandu nu-i îngrijorează pe guvernanți

După care a vorbit istoricul și fostul pugilist de performanță Octavian Țâcu. Acesta a criticat autoritățile politice din România și din Ungaria că ar fi alunecat în regimuri autoritare. Țâcu a spus că astăzi protestatarii din Chișinăul dau o lecție de democrație Europei.

"Este un început care va mătura toată această clasa politică care ar fi trebuit să nu mai existe după 1989", a afirmat Țâcu.

El a mai spus că protestatarii nu vor renunța până nu va fi recunoscut votul din alegerile locale în Capitală, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru atunci protestatarii "vor merge la asalt". 

Țâcul a mai cerut renunțarea la sistemul electoral mixt pentru alegerile parlamentare din toamnă, iar mulțimea a scandat "Jos votul mixt!„.

Fluxul de știri
0