Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

EXCLUSIV: Reacția președintelui CSM, la protestul avocaților

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Micu
Victor Micu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a reacționat la protestul organizat zilele trecute de către avocații din Chișinău.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", realizată de jurnalistul Vasile Dosca, la Sputnik Moldova, președintele CSM, victor Micu, a declarat că nu este de acord cu cifrele anunțate de avocați în cadrul protestului din fața Curții de Apel Chișinău. Și anume că 99% dintre persoanele care ajung în fața instanței sunt trimise în arest preventiv.

Cu toate acestea, Victor Micu a spus că instituția pe care o conduce a ținut cont de revendicările avocaților. „Noi am avertizat judecătorii în sensul bun al cuvântului. I-am atenționat pe dosarele care nu sunt legate de privarea de libertate. Adică la infracțiuni care nu atentează la viața sau libertatea unei persoane să aplice alte măsuri mai indulgente", a spus Victor Micu.

Acesta a vorbit și despre sancționarea judecătorilor reieșind din nemulțumirile avocaților. Ce declarație a mai făcut Micu, ascultați în fișierul audio de mai sus.

Fluxul de știri
0