Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A început protestul organizat de opoziția extraparlamentară în centrul Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariПротесты в центре Кишинева
Протесты в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Manifestanții din centrul Capitalei au început manifestația de protest cu intonarea imnului Republicii Moldova “Limba noastră”.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Mii de oameni s-aui adunat în Piața Marii Adunări Naționale, la îndemnul liderilor Platformei DA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu.

Încă înainte de a ajunge în PMAN, Andrei Năstase i-a îndemnat pe oameni să participe la manifestație, cerându-le, în același timp, să dea dovadă de un comportament pașnic și civilizat.

"Fac acest îndemn pentru ca să demonstrăm lumii întregi că suntem niște oameni civilizați, niște oameni pașnici. Eu am încredere că societatea noastră încetul cu încetul se deșteaptă. Este timpul ca în Republica Moldova la putere să vină niște oameni onești", a declarat Andrei Năstase.

Organizatorii protestului a declarat că autoritățile ar fi periclitat deplasarea oamenilor din raioane în Capitală prin anularea mai multor curse spre Chișinău. Organizatorii spun că oricum Piața Marii Adunări Naționale ar fi plină.

Totodată ei au afirmat că protestul lor este susținut de moldovenii din diasporă, car ar protesta și în Italia, în Franța, în Spania, și în alte țări.

Pentru a evita eventuale probleme, autoritățile au sistat circulația în centrul Capitalei. 

© Photo : Infotrafic MoldovaДвижение транспорта через центральную площадь Кишинева приостановлено
Движение транспорта через центральную площадь Кишинева приостановлено - Sputnik Moldova
Движение транспорта через центральную площадь Кишинева приостановлено

Amintim că protestele au fost provocate de decizia instanțelor de judecată de a invalida alegerile locale din Capitală care au fost câștigate de liderul Platformei, Andrei Năstase.

Fluxul de știri
0