Atenție! Mâncarea care poate produce cancer

Abonare
Oamenii de știință au stabilit care sunt produsele care sporesc cel mai mult riscul apariției cancerului.

BUCUREȘTI, 01 iul — Sputnik. Experții au numit cele mai periculoase produse care pot contribui la apariția cancerului, scrie revista britanică Which, specializat pe verificarea calității mărfurilor și serviciilor.

Astfel, produse care sporesc riscul apariției cancerului intenstinal și stomacal este carnea roșie prelucrată. Producătorii încearcă să prelungească termenul de păstrare și să schimbe calitățile gustative cu ajutorul nitraților și nitriților, care sunt niște substanțe cancerigene. Chiar și consumul de 50 de grame de carne prelucrată pe zi poate spori riscul dezvoltării cancerului intestinal cu 18 la sută.

Un alt factor care poate influența apariția unor tumori maligne este consumul de zahăr. În pofida faptului că savanții au identificat o legătură directă între dulciuri și bolile oncologice, consumul de produse cu un adaus mare de zahăr duce la creșterea masei corporale, care, la rândul său, sporește riscul de cancer.

Pe de altă parte, autorii articolului afirmă că în pofida tentativelor de a demonstra că pesticidele, îndulcitorii și adaosurile alimentare sunt cancerigene, deomcadată nu există niciun fel de date care ar confirma acest lucru.

Pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire de cancer, experții recomandă consumul super-alimentelor: ceai verde, turmeric, pește gras, afine, legume și fructe.

Fluxul de știri
0