Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care sunt beneficiile și riscurile programului „Prima Casă”

Abonare
De la sfârșitul lunii martie, de când este funcțional programul „Prima Casă”, 159 de persoane și-au depus dosarele pentru a contracta un credit imobiliar.

Programul Prima Casă, prin intermediul căruia tinerele familii pot contracta credite imobiliare mai ușor, este funcțional de la sfârșitul lunii martie. De atunci, 159 de doritori și-au arătat intenția de a procura o locuință prin intermediul acestui proiect. Între timp, Guvernul a aprobat și Programul Prima Casă II destinat bugetarilor. Mai exact, statul va plăti jumătate din suma creditului ipotecar pentru medicii, profesorii, polițiștii, militarii, dar și alți bugetari, care vor să-și cumpere o locuință sau o casă mai mare, prin intermediul Programului „Prima Casă 2".

Valoarea compensației va fi de 900 de lei, bani ce vor fi acordați lunar timp de 25 de ani. Pentru a beneficia de aceste facilități, bugetarul nu trebuie să fie certat cu legea, iar locuința pe care vrea să o cumpere nu trebuie să fie mai scumpă de 600 de mii de lei.

Ce reprezintă mai exact aceste proiecte? Care sunt facilitățile de care vor beneficia contractanții, dar și care sunt riscurile la care se expun. Aflăm de la invitații emisiunii „La Ordinea Zilei”: șeful de cabinet al Ministrului Finanțelor, Iurii Cicibaba, și deputatul PD Corneliu Padnevici, care este unul dintre autorii proiectului de lege ce prevede extinderea programului Prima Casă.

Fluxul de știri
0